21 augusti 2021
15:00

Halmstads BK

Referat: Emmaboda IS - Halmstads BK

Vi startar matchen mot Halmstads BK på ett väldigt bra sätt, vi håller spelet uppe bra och vi både försvarar oss bättre och får även till flera bra anfall där vi äntligen ger lite bättre bollar till våra anfallare. Men efter halva första så blir vi trötta, matchen har böljat mycket och vi orkar inte med tempot riktigt, och det gör att vi också släpper in 2 mål innan paus.

Sen tar det bara 1 min in i andra halvlek så blir det även 3-0 till Halmstad, men återigen så visar vi upp en jättebra attityd då vi under seterande del av matchen gör det bättre, vi skapar flertalet med målchanser, vi kommer längre upp i planen vilket gör att vi får till ett bättre helhetskänsla på hela matchen.

Vi gör också 2 mål under denna period, vi har några fler bra lägen men när vi verkligen ska gå för det sista 5 min så skapar vi däremot inte en målchans. Där stressar vi och tar mest lite sämre beslut vilket gör att vi inte får till något tryck alls i slutet.
Men jag är jättenöjd med alla inblandade tjejer idag, vi gör det bra, vi har ändrat lite och tryckt på vissa saker som vi ser tydligt att vi lyckas bättre med under matchen.

Så alla spelare får ett stort beröm av oss tränare denna gång, men de som stack ut var Lina som just nu är bättre än någonsin, Era höll som vanligt en hög nivå, Ronja gjorde det väldigt bra som mittback, både att vi kunde rulla mer boll samt så avstyrde hon många farliga lägen. Ellinor var tillbaka till den höga nivån hon var i början av serien, härligt att se. Emelie Z var även hon lite bättre med bollen denna gång, och Emelie J gjorde ett riktigt bra inhopp.

Nu laddar vi för serieledande Ifö Bromölla borta på lördag.